Me e bukura e universit i perket Angoles. Leila Lopes, studentja e bizensit nga Benguela e Angoles eshte kurorezuar si “Miss Universe”. 25-vjecarja ka bere per vete jurine me bukurine dhe zgjuarsine e saj.
Keshtu lopez, behet fituesja e edicionit te 60 te “Miss Univers” i zhvilluar ne San Paolo te Brazilit. Lopez mori shume pak duartrokitje gjate proves se miseve me bikini, por ajo cka i dha asaj me shume pike ishte sfilata me fustanin e mbremjes.
"Une dua te falenderoj miqte e mi, pasi kjo qe po perjetoj eshte ajo cka ata me kishin thene prej shume kohesh, qe buzeqeshja ime eshte motovim per shume persona. Kjo eshte ajo cka do te bej, per te pasur afruar njerezit afer meje. Gjithmone mundohem qe te jem nje persona i qeshur, une mundem dhe sot tregova se jam e tille" deklaroi Leila Lopez per gazetaret pas marrjes se cmimit.
“Miss Universe” pohoi se do te anazhohej ne projekte te rendesishme per zhvillimin e vendit te saj.
Peseshja e fundit, pretendete per kuroreren ishin bukuroshet nga Kina, Brazili, Filipinet dhe Ukraina, por Angola arriti te triumfonte ne nje nate me nje audience shume te madhe.
Ne konkurs merrnin pjese edhe shqiptarja Xhesika Berberi dhe bukuroshja tjeter nga Kosova Aferdita Dreshaj e cila konsiderohej si nje konkurente e forte ne kete konkurs.
Ky evenimet i pervitshem ka nje audience prej miliona personash, te cilat kane pare ne pasarele 89 vajzat nga e gjithe bota. Ky edicion u prezantuar nga dy personalitetet e televizionit Andy Cohen dhe Natalie Morales.