Dieta mesdhetare ju mbron nga çrregullimet e trurit !
Faqja 1 e 1 • Share •
Dieta mesdhetare ju mbron nga çrregullimet e trurit !

Ushqimi një diete mesdhetare ndihmon për të mbajtur trurin të shëndetshëm thonë hulumtuesit.
Skanimet e trurit sugjerojnë një dietë të pasur me ushqime bimore dhe peshq, së bashku me pirje të moderuar, shkurtojnë rrezikun e zhvillimit të lezioneve që janë të lidhura me zhvillimin e çrregullimeve kognitive përfshirë Alzheimer.
Dieta mesdhetare konsiderohet si klasike e vendeve të tilla si Franca, Greqia, Spanja dhe Italia.
Ajo është menduar për të përmirësuar shëndetin e zemrës dhe të largojë kancerin sepse ajo është e lartë në fruta, perime, peshk, arra, drithërat dhe që janë të shëndetshme si dhe yndyrna të tilla si vaj ulliri si dhe e varfër në mish të kuq dhe produkte qumshti.
Disa studiues besojnë se dieta mban qelizat gri të shëndetshme duke ndaluar inflamacionin, ndërsa të tjerë thonë se marrja e lartë e vitaminave antioxidant gjithashtu mund të mbrojë trurin.
Një raport në Arkivat e revistës mjekësore të neurologjisë shqyrtohen për herë të parë marrëdhëniet mes dietës mesdhetare dhe lezioneve në tru, i njohur si ndodhia e bardhë e hyperintensitetit(WHM.
Dr Gardener tha se "Edhe pse dieta mund të jetë një parashikues i rëndësishëm i sëmundjeve vaskulare, pak dihet rreth asociacionit të mundshme ndërmjet zakoneve dietetike dhe WMHs.
"Studimet kanë sugjeruar se konsumimi i një dietë mesdhetare është i lidhur me një rrezik të reduktuar të sindromës metabolike, sëmundje koronare të zemrës, dhe çrregullimeve të goditjeve të ndryshme.
Vaj i ullirit është i njohur për të ulur rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare
Përmban yndyrna omega-6, gjë që bllokon reagimin e trupit ndaj inflamacionit në sëmundjet kronike si sëmundjet e zemrës dhe artritit
Dhe ata persona që ishin prekur nga Alzheimer, në sajë të përdorimit të gjatë të një diete mesdhetare kishin bërë mjaft përmirësime.
do e nis e une per Alzheimer,
do e nis e une per Alzheimer,
Vizitor- Vizitor
Re: Dieta mesdhetare ju mbron nga çrregullimet e trurit !
po une pse nuk i perdor keto dietat si i behet???
BAJ SIKUR SDI GJA, POR NE FAKT NUK ME SHPETON GJA!!!
UNE SDI TE URREJ.....POR TE LARGOJ NGA ZEMRA ATO QE SJA VLEJNE!!!
DISTANCA MUND TE LARGOJE DY TRUPA POR JO DY ZEMRA!!!

anna- Webmaster

- Postime: 10287
Re: Dieta mesdhetare ju mbron nga çrregullimet e trurit !
as un si perdor
Vizitor- Vizitor
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi

Mosha