Forumi Kuq E Zi

Pershendetje vizitor i nderuar.
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma ne faqen tone, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund te Identifikohu qe te merrni pjese ne diskutimet dhe temat e shumta te forumit tone.

-Ne qofte se ende nuk keni nje Llogari personale ne forumin ton, mund ta hapni nje te tille duke u Regjistruar
-Regjistrimi eshte falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...
Duke u Regjistruar ju do te perfitoni te drejta te lexoni edhe te shprehni mendimin tuaj.

Gjithashtu ne ju kemi hapur nje kategori ku mund te postoni vetem ju qe jeni vizitor, mund te jepni mendime per forumin apo mund te na pyesni per gjera te cilat nuk i kuptoni, klikoni KTU per te par kategorin.

Gjithsesi ju falenderojme shume, per kohen që fute ne dispozicion për të vizituar saitin tonë.

Krijohen ne Britani robotet qe ushqehen si njerëzit

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë

Krijohen ne Britani robotet qe ushqehen si njerëzit

Mesazh nga $EB@$TJ@N prej Sun 19 Feb 2012, 17:19

Ekzistojnë robotë që ngjajnë me njerëzit 100%, si Actroid, i krijuar nga Hiroshi Ishiguro në Universitetin e Osakas. Por ka edhe robotë që kanë të njëjtanevojë me njerëzit për funksionuar: pikërisht duhet të hanë, të tresin dhe në fund të nxjerrin jashtëqitje. Po cili është avantazhi i këtyre qenieve mekanike? Nuk zënë banjot dhe as nuk vendosin panolino, sepse jashtëqitjet i bëjnë në disa vende speciale të organizmit të tyre, apo edhe sepse pjesën më të madhe të tyre e shndërrojnë në energji. Për më tepër nuk bëjnë as naze për ushqimin: konsumojnë që nga avancimet e kuzhinës humane e deri edhe mbeturinat vegjetale.
Këto janë ato, që quhen “Ekobot” dhe janë krijuar në “Bristol Robotics Laboratory” të Universitetit të Bristol. Ekzemplarët e fundit, EcoBot-III, janë më të sofistikuarit, pasi stomaku i tyre përbëhet nga shumë qeliza të "ushqyera" nga urinë e madje edhe nga fekale, siç tregon një studim i publikuar nga revista “Physical Chemistry Chemical Physics”. Në këtë mënyrë ndihmojnë njerëzit për të qenë më eko-miqësor. Kërkimi i laboratorit të Bristolit mbështetet edhe nga Fondacioni “Gates” e madje i intereson edhe NASA-s, që dëshiron të vendosë sistemet e tretjes së atyre robotëve në anijet hapësinore, për të transformuar në elektricitet mbeturinat e astronautëve. Për momentin, robotët që “ushqehen” nuk kanë krahë, fytyrë e këmbë, mirëpo “look”-u i tyre mund të modifikohet shumë shpejt. Sipas kërkuesve, aspekti fizik vjen në plan të dytë, përderisa më parë është e rëndësishme të perfeksionohet teknologjia e qelizave, për të garantuar energjinë.

FUCK all ju qe kombesin nderroni

$EB@$TJ@N
Fond@WebMaster
Fond@WebMaster

Shteti Shteti: Shqiperia
Postime: 29604
Mosha Mosha: 19

http://kuqezi.albanianforum.net/

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi